Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 7 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai puterea ș... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Inima lu’ tata

Primesc într-una din seri un telefon surpriză de la un prieten, care mă invită în oraş. În acea zi sosise în Darabani din Spania, în perioada concediului de vară. Nu ne mai văzusem de peste un an de zile. Cu toate acestea, am fost nevoit să îl refuz. În acel moment îi făceam baie copilului. Refuzul meu s-a soldat cu un cor de elogii şi replica de la celălalt capăt al firului: „Exact asta trebuie să faci, prietene!” Am rămas contrariat, pe moment. Ulterior ne-am întâlnit şi am început să depănăm amintiri. Mi-a enumerat paşii şi sacrificiile enorme pe care le-a făcut pentru a ajunge să lucreze legal şi decent în Madrid. „Aici nimeni nu îţi dă o coajă de pâine”, îmi descrie amicul meu viaţa foarte dură din Spania. Experienţa acumulată în ultimul timp ne-a demonstrat că în România se poate, chiar mai rău. Unii ţi-ar înşfăca aici, chiar şi ultima coajă de pâine, pe care o mai ai. Este uşor să arunci cu piatra în aproapele tău, mai ales când ştii că eşti fără de păcat. Mai greu este să foloseşti acea piatră pentru a construi ceva. Mai ales un sentiment sublim, precum... Nu voi uita niciodată cu cât patos îmi ilustra imaginea românilor de la slujba de duminică din catedrala Alcala de Henares, a părinţilor care îşi conduceau copiii să sărute icoanele din lăcaşul sfânt. În timp ce îmi povesteşte acel episod, o lacrimă îi alunecă pe obraz. Mă eschivez şi îmi îndrept privirea spre chelner, solicitându-i o nouă comandă. Nici după acel moment, nu elucidasem în totalitate misterul. Mi-am dat seama ulterior că acest om luptă şi se sacrifică pentru un singur scop în viaţă: Bianca Ioana(„inima lu’tata”). Suferă enorm în momentele în care copilul nu îi este alături. Şi continuă să lupte şi să se sacrifice pentru a construi un puzzle care va reda în final imaginea completă a familiei fericite, ce i-ar aduce satisfacţia deplină în viaţă. Acest om, care are şi el foarte multe păcate, ca noi toţi, m-a învăţat cât de puternică poate fi dragostea tatălui. Eu nu aveam de unde să ştiu aceste lucruri. Pe mine m-au crescut bunicii şi mama, cel mai mult. Sper ca la rândul meu, să transmit o scânteie din această flacără a dragostei şi fiului meu. La mulţi ani, Dan Nenişcă! Fetiţa ta ar trebui să fie mândră de tine!

PS: La mulţi ani şi prof. Ionel Bichir, care şi-a sărbătorit de curând ziua de naştere. Suferă şi el de acelaşi sindrom, al reîntregirii familiei.  9:38 pm Vineri, 21 Ianuarie, 2011

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Aleșii locali au defilat pe covorul roșu cu ocazia inaugurării noii suprafețe de joc din Sala de sport a Liceului ”Dimitrie Cantemir”, iar la final au primit medalii.

Sondaj
Credeți că protestele privind starea drumurilor vor avea vreun rezultat?

   
   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare