Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Flori…din mucegaiul caracterului

Ne-am întrebat, în ultimul timp, care este unitatea de măsură a caracterului, pentru a determina cantitativ caracterul fiecărui dărăbănean. Şi a avea certitudinea că respectivul merită să fie inclus în cadrul site-ului „dărăbănenilor cu caracter”, sau trebuie ignorat în continuare şi împins încet, încet către groapa de gunoi a uitării. Ni s-a reproşat în ultima perioadă că am scris despre X, Y, sau Z, care nu îşi merită statutul de „dărăbănean cu caracter”. Este adevărat că ne-am permis în ultimul editorial „blasfemia” de a ura „La mulţi ani!” unui om, fără a face dovadă cantitativă a caracterului său. Şi am mai pus pe tapet aptitudinile literare ale altuia, care este considerat un paria al societăţii, dar care ne-a oferit tuturor, în final, o lecţie de viaţă. Şi vom continua să săpăm în terenul aparent arid al zonei, pentru a identifica mugurii unor flori răsărite din mucegaiul caracterului fiecărui om. Dărăbănenii nu sunt caractere perfecte. Ei sunt, în primul rând, oameni. Pe care dacă i-am întâlni mai des şi i-am cunoaşte cu adevărat şi nu ne-am întoarce capul în direcţia opusă pe stradă, ne-am da seama că acest mic oraş mai are o şansă.  Ignoranţa reprezintă boala acută a sufletului. Sigur că vom pierde şi de această dată lupta cu inchizitorii noştri, cei fără de pată. Cu riscul de a le înşela din nou aşteptările, noi vom continua pe aceeaşi linie. Vorba poetului, eseistului şi jurnalistului Dorin Tudoran, disident în SUA, poate nu întâmplător: „Pe net, oamenii te citesc ca să-ţi explice, sub anonimat, că tu, cel care semnezi, nu exişti”. Noi vom rămâne în continuare în spatele cortinei vieţii. Dar ei…Dan N., Ticu S., chiar şi Gicu C. vor exista pentru noi…întotdeauna. Chiar dacă ar avea doar un microgram de caracter, pentru cei care l-au cântărit. 

 

 

 

 

 

 10:21 pm , 23 Ianuarie, 2011

1 Comentarii la “Flori…din mucegaiul caracterului”

  1. md spune:

    "Numai un prost poate sa critice, sa condamne si sa se planga - si majoriatea prostilor o fac." - Dale Carnegie.Simplu si eficient,nu credeti?

  2. Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


    Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Viitorul Darabani a câștigat Cupa României din regiunea Nord-Est, dar marele învingător este delegatul echipei, Costel Nechifor, care, surprinzător, și-a făcut apariția la meci, direct de la București. Acesta a stat pe banca dărăbănenilor o bună parte din prima repriză a meciului

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare