Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Comportament de „darabanean”Domnilor, avem în faţa noastră nişte oameni străini şi noi ne manifestăm ca nişte… dărăbăneni” a fost intervenţia primarului Ghiorghi Burlacu în şedinţa „de foc” care a pus pe tapet  privatizarea Spitalului Orăşenesc Darabani. Cei drept, lucrurile au cam scăpat de sub control în anumite momente şi s-au finalizat cu gestul consilierilor locali care au declarat forfait. În sală au mai rămas doar oamenii care îşi plângeau amarul. David Bejenaru avea dreptate. Oamenii sunt disperaţi şi nu mai au încredere în nimeni. Au primit promisiuni ferme de redeschidere a spitalului, au întocmit cearşafuri de liste pentru salvarea unităţii spitaliceşti, dar majoritatea nici nu au ştiut pentru ce au semnat. În realitate „militau” pentru păstrarea personalităţii juridice a spitalului, vorba edilului urbei: „Ce, ne doare mâna să semnăm o hârtie?” Oamenii nu au ştiut ce fac nici când şi-au dat votul pentru o pereche de ghete, o umbrelă, un litru de ulei, un kg de zahăr şi o candelă. Lucruri de altfel utile în această perioadă de criză, când unii au rămas sub cerul liber şi au nevoie să-şi mai îndulcească amarul vieţii. Iar în final, vor folosi şi candela. În acestă situaţie, nu ar trebui să ne mire replica din timpul şedinţei: „Dacă a murit, atunci să fie sănătos!”. Chiar dacă au ajuns într-o situaţie disperată, pe fundul prăpastiei, dărăbănenii ţin cu dinţii de singurul lucru pe care nu l-au pierdut, iar unii doresc să şi-l recupereze, până nu este prea târziu: demnitatea. Din punct de vedere geografic suntem situaţi la periferia ţării, dar aceşti oameni nu au ajuns aici cu barca pe Prut, nici nu au coborât din copaci. Nu este mai puţin adevărat că vechea meteahnă a noastră este de a-i pune piedici celui de lângă noi, care încearcă să facă ceva, indiferent dacă este bun sau rău. Iar în ce priveşte comportamentul, e drept că ar mai fi şi unele aspecte de retuşat. Dacă familia Filip a fost sau nu ultimul nostru colac de salvare, să sperăm că vom afla mai devreme de 2013. Până atunci, noi rămânem cu comportamentul de „dărăbănean”, iar ei cu numele localităţii în care au poposit pentru prima şi cel mai probabil ultima dată în viaţă (Darabani, nu „Dărăbani”). Asta în cazul în care nu l-au uitat până la Hudeşti.        
6:30 pm Miercuri, 25 Mai, 2011

1 Comentarii la “Comportament de „darabanean””

  1. stef spune:

    ufff.... la toti ne e greu :) :(

  2. Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


    Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Viitorul Darabani a câștigat Cupa României din regiunea Nord-Est, dar marele învingător este delegatul echipei, Costel Nechifor, care, surprinzător, și-a făcut apariția la meci, direct de la București. Acesta a stat pe banca dărăbănenilor o bună parte din prima repriză a meciului

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare