Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

CHINURILE FACERII Festivalului Zilele Nordului. VEZI când va avea loc „E greu să faci lucruri pro bono” VIDEO



Reprezentanţii Asociaţiei Nord, Ştefan şi Alexandru Teişanu, au fost prezenţi la ultima şedinţă de Consiliu Local pentru a-l îndupleca pe edilul şef al urbei, Corneliu Aroşoaie, să semneze protocolul de colaborare în vederea organizării Festivalului Zilele Nordului. Directorul Festivalului, Ştefan Teişanu, susţine că încearcă din septembrie să obţină acordul autorităţilor locale pentru a putea semna contractele privind finanţarea şi organizarea unuia dintre cele mai mari evenimente cultural-artistice din Moldova.Teişanu a repetat de mai multe ori faptul că nu doreşte finanţare de la bugetul local. Anul acesta, Zilele Nordului va avea loc în perioada 25-28 august.

Un grup de consilieri locali printre care şi preşedintele de şedinţă, Lucian Florea, împreună cu Alin Gîrbaci, Adrian Meţler, Dan Tîrniceru-Ifrim şi Ghiorghi Caba au iniţiat un proiect de hotărâre care urma să fie supus la vot în CL, dar proiectul nu a mai fost introdus pe ordinea de zi. Astfel, că Ştefan Teişanu a luat cuvântul la…Diverse: „A treia ediţie  Festivalului Zilele Nordului ne-am dori să aibă loc la finalul lunii august, încercăm astfel să respectăm şi dorinţa comunităţii de a scoate acest festival din Post…Nu avem solicitări financiare, dorinţa noastră este să putem conta pe sprijinul d-voastră d.p.d.v. logistic, material şi de resursele umane de care Primăria şi Consiliul Local dispun.

 
Rugămintea noastră este să ne ajutaţi cu un protocol de colaborare în acest sens. Am încercat încă din luna septembrie să obţinem acest protocol pentru a putea la rândul nostru să semnăm cu artiştii invitaţi, cu companiile care se implică, însă nu am reuşit până acum. Din punctul meu de vedere, termenul limită trebuia să fie astăzi, credeam că voi asista la o discuţie oficială cu d-voastră, din păcate văd că nu a fost cazul” a spus Ştefan Teişanu, care a luat în calcul chiar mutarea festivalului, datorită lipsei de susţinere a autorităţilor locale. Tot din această cauză, la dosarul de finanţare depus la Ministerul Culturii, organizatorii au fost depunctaţi la capitolul capacitate de implementare, şi au ratat astfel aprox. 14.000 de euro. 

După ce a întrebat care este termenul limită, primarul Aroşoaie a răspus: „Să ne întâlnim să vedem din parteneriat ce putem noi rezolva, iar definanţare nu discutăm nimic până nu vedem dacă vor mai veni fonduri de la Consiliul Judeţean sau dacă vom mai avea vreo rectificare”, edilul şef făcând o pauză când Teişanu i-a transmis că termenul limită este a doua zi. „Este a patra oară când fac această solicitare. Avem doar o comunicare instituţională cu d-l primar de câteva luni încoace. Bine că s-a rezolvat, pentru că noi depunem eforturi mari şi nu aveam nici un interes să-l mutăm în altă parte, dar asta urma să facem” a declarat pentru Darabaneni.ro, Ştefan Teişanu.





Alin Gîrbaci i-a cerut preşedintelui de şedinţă Florea ca aleşii să voteze acordul de principiu privind protocolul de colaborare, Petrică Hrimiuc a spus că aleşii nu trebuie să fie presaţi să ridice mâna, iar Florin Ignat a întrebat dacă se respectă legea în acest caz. 

De la Darabani, banii pleacă la Cernăuţi

Anul acesta, organizatorii Zilelor Nordului şi-au propus să strângă bani din donaţii şi sponsorizări pentru a  reconstrui prima şcoală sătească de stat din Moldova, care a fost la Darabani, şi de la înfiinţarea căreia se împlinesc 175 de ani, dar s-au lovit din nou, de refuzul autorităţilor locale. În acest caz, fondurile vor fi direcţionate către Şcoala Populară de Artă şi Civilizaţie Românească de la Cernăuţi.



„Noi am vrut să reclădim prima şcoală sătească de stat, s-o facem cu materiale tradiţionale, mai ales că era şi an aniversar. I-am cerut acordul şi pentru asta, nu am cerut bani, dar am fost refuzaţi. Era un acord de principiu al Primăriei care era de acord cu construcţia dacă se câştigă proiectul de finanţare pe care noi urma să-l depunem şi apoi să strângem bani. Anul trecut am strâns pentru Enescu, anul acesta urma să strângem pentru Darabani şi pentru că nu au semnat acel act, strângem bani pentru concertul de iarnă pe care sperăm să-l facem în 27 februarie, strângem bani pentru Şcoala Populară de Artă şi Civilizaţie Românească de la Cernăuţi, care este în mare pericol de a fi închisă. E greu să faci lucruri pro bono” a mai precizat Ştefan Teişanu.

Reprezentanţii Asociaţiei Nord au obţinut acordul mai multor arhitecţi pentru a coordona un proiect asemănător cu cel de la „Patru Stejari” pentru a reface şcoala sătească din materialele originale. „Probabil că rămâne pentru la anul. Era frumos anul acesta, fiind şi an aniversar, dar am ratat” a spus Teişanu.

Cea de-a III-a ediţie a Festivalului Zilele Nordului va fi organizată în perioada 25-28 august, iar prima zi va avea loc la Cernăuţi. „Încercăm anul acesta să acoperim mai mult din regiune, nu numai la Darabani. Vom merge probabil şi în Basarabia, în Botoşani, şi în mai multe sate din zonă. Noi am pregătit multe, dar având de-abia acum actele semnate, doar acum începem să le confirmăm. Trebuie să verificăm din nou artiştii, invitaţii, trainerii, dacă a rămas valabil, pentru că până acum nu am putut semna nici un contract” a mai spus directorul festivalului, care a semnat protocolul de colaborare cu Primăria a doua zi după şedinţa aleşilor, aceştia urmând să voteze şi o HCL în acest sens.  




Te-ar mai putea interesa si:  Corneliu AroşoaieLucian FloreaStefan TeisanuAlin GirbaciZilele Norduluiprima scoala de stat din Moldova
11:38 pm , 31 Ianuarie, 2016

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Mănăstirea ”Sfânta Treime” din Eșanca (Darabani), în culori sfinte.

Sondaj
Credeți că după alegerile de anul acesta, dărăbănenii vor trăi mai bine?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare