Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

O DATĂ, DE DOUĂ ORI…VOTAT! Bianca Andronache, în sfârşit, premiată de autorităţile locale „Este o mare cinste că am votat”După 8 luni de aşteptare, proiectul de hotărâre privind premierea sportivei Bianca Andronache, multiplă medaliată la karate, a fost reintrodus pe ordinea de zi a ultimei şedinţe de Consiliu Local, de data aceasta cu folos, după ce primarul Corneliu Aroşoaie a spus într-o şedinţă anterioară că sportiva nu ar fi prezentat autorităţilor locale documentaţia privind performanţa sa. Bianca a primit acum două zile 3969 lei, după ce suma de 5000 lei a fost impozitată

În timp ce avocatul Petrică Hrimiuc cerea lămuriri de la preşedintele de şedinţă referitor la cum a trecut punctul anterior de pe ordinea de zi, secretarul oraşului, Paulică Zahariea citea expunerea de motive: „Subsemnatul Aroşoaie Corneliu, primarul oraşului Darabani, ţinând cont de performanţele sportive de excepţie ale elevei Andronache Bianca, propun rectificarea sumei…din 500 lei în 5000 lei, aşa după cum au fost de acord majoritatea consilierilor locali în şedinţa din data de 26.03.2015”. Aceasta parcă nu prea „bate” cu raportul de specialitate în care se precizează că: „din eroare HCL nr. 26 din data de 26.03.2015 a fost înaintată la Instituţia prefectului Botoşani cu suma de 500 lei”.

Primarul Corneliu Aroşoaie a explicat că: „La data respectivă suma nu era, noi am trimis exact cum am avut noi fondul pentru activităţi sportive. În momentul în care s-a venit şi s-a făcut rectificarea, am luat din suma care ne-a venit de la Consiliul Local şi am pus acolo unde aţi votat d-voastră, prin urmare trebuie să modificăm articolul şi să punem 50 de milioane (n.r.-lei vechi) în loc de 5”

Edilul şef al urbei a fost contrazis de consilierul independent Dan Tîrniceru-Ifrim: „Nu trebuie aruncat în CL care hotărăşte să dea suma de 5000, iar d-l primar se duce în campania electorală: Ai  văzut, eu te-am ajutat, eu v-am dat bani pentru acoperiş, nu proştii ăştia au votat. Ăştia sunt, cum aţi spus d-voastră, nişte neica-nimeni. Dar se cunoaşte ceva în urma lor”.  Ionel Nenişcă a fost consecvent şi, din punctul său de vedere, cu suma de 5000 de lei ar fi trebuit premiaţi mai mulţi elevi de valoare din Darabani. „Dacă noi ne rezumăm numai la un elev, nu zic că nu-i bine, dar sunt peste 20-30 de elevi eminenţi în Darabani care trebuie stimulaţi din suma asta…Deci nu putem da bugetul local…la o singură persoană” a spus Nenişcă.

Gheorghe Bejinariu, cel care a iniţiat proiectul de hotărâre, a ţinut la final să le mulţumească aleşilor locali: „Este o onoare şi o cinste pentru noi că am reuşit, în sfârşit, pentru sportiva Bianca Andronache s-o ajutăm, ţinând cont şi de starea materială a ei, cu tatăl decedat şi mama bolnavă de cancer, este o mare cinste că am votat. Ţin să vă mulţumesc, din toată inima”. În euforia momentului, Bejinariu (foto) a rămas cu mâna ridicată şi când preşedintele de şedinţă Relu Cricleviţ a întrebat cine este împotriva premierii sportivei Andronache. Cazul acesta a fost dezbătut de nenumărate ori în cadrul publicaţiei Darabaneni.ro, dar şi la postul de televiziune TeleM.

Citiţi pe aceeaşi temă: 9 consilieri au votat pentru premierea sportivei Bianca Andronache cu 5000 lei. Tîrniceru şi-a donat indemnizaţia de consilier FOTO
Te-ar mai putea interesa si:  Corneliu AroşoaieDan Tîrniceru IfrimConsiliul Local DarabaniRelu CriclevitBianca AndronacheGheorghe Bejinariuprimarul orasului Darabani
10:22 pm Sambata, 05 Decembrie, 2015

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare