Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

DIVERSE by Dan Tirniceru Ifrim versus Corneliu ArosoaieÎn cadrul ultimei şedinţe ordinare a Consiliului Local (CL) Darabani, s-a consumat un nou episod  „marca Tîrniceru” reprezentat de duelul verbal dintre consilierul local şi edilul şef al urbei, Corneliu Aroşoaie. Alesul independent al dărăbănenilor a fost nemulţumit că nu primeşte documentaţia şedinţelor CL cu cel puţin 5 zile mai devreme şi a vrut să se asigure că autorităţile locale sunt pregătite pentru iarnă.

Acestea fiind spuse, dăm cuvântul d-lui Tîrniceru, la Diverse” a fost introducerea pe care i-a făcut-o lui Tîrniceru, preşedintele de şedinţă, Florin Ignat. Consilierul local independent şi-a exprimat nemulţumirea faţă de faptul că nu are timp suficient pentru a analiza proiectele de hotărâre pe care trebuie să le voteze în cadrul şedinţelor de CL. „În aprilie s-a votat în şedinţă de CL ca fiecare consilier să primească materialele de şedinţă, cu 5 zile înainte, conform regulamentului, ceea ce rămâne în coadă de peşte” a spus Dan Tîrniceru Ifrim. Primarul Aroşoaie a invocat intervenţiile neprogramate ale diriguitorilor judeţului de la Prefectură şi Consiliului Judeţean Botoşani.  

Ştiţi foarte bine că atunci când noi venim şi ne propunem ca pe ordinea de zi anumite aspecte, câteodată se întâmplă că primim un telefon de la Prefectură ca până mâine dimineaţă să fie introduse pe ordinea de zi asta sau asta sau primim o altă adresă, ca să putem să ne încadrăm într-un proiect precum cel prezentat cu Ambasada Americană: vă rog la prima şedinţă să supuneţi spre aprobare. Nu are importanţă că nu le-ai primit cu cinci zile înainte, că tot atât studiai, mă refer în general. Sunt nişte chestii care aş dori să le înţelegeţi, pentru că uneori introducem proiecte de hotărâre chiar atunci pe loc pe ordinea de zi. De aia s-au întârziat. Sunt cazuri când le puteţi primi şi cu 7 zile înainte, dar când s-au adunat mai multe aspecte, eu am spus că nu e o nenorocire dacă le dăm cu 2 zile mai târziu” a fost replica lui Corneliu Aroşoaie.

Dan Ifrim Tîrniceru i-a amintit edilului şef al urbei că acesta a afirmat despre aleşii locali că ar fi fără experienţă. „Am fost luaţi din start că am fi nişte consilieri... ca şi cum am fi...Se leagă cu tot atâta citesc” a afirmat alesul local. Corneliu Aroşoaie a motivat afirmaţia făcută prin faptul că majoritatea consilierilor locali sunt la primul mandat. Mai mult, primarul oraşului l-a „periat” pe Tîrniceru, spunând că experienţa acumulată l-ar recomanda pentru un post de viceprimar. Consilierul local şi-a manifestat dorinţa de a candida pentru fotoliul de primar al oraşului Darabani, dar s-a mulţumit cu un post de consilier. Tîrniceru l-a întrebat pe Aroşoaie dacă autorităţile locale s-au pregătit pentru eventualele condiţii meteorologice nefavorabile din sezonul rece, după experienţa nefericită de anul trecut când oraşul a fost paralizat de nămeţi.

Primarul a răspuns în stilu-i caracteristic: „Nu am stat de vorbă cu bunul D-zeu, nu ştiu dacă ne vom întâlni cu o iarnă ca cea de anul trecut... Noi am luat legătura cu toţi cei care au utilaje, că sunt cu destinaţie, că nu sunt cu destinaţie, nu am făcut nici un contract şi nici nu dorim să facem contract până nu vedem fenomenul. Nu ştim ce va fi, dar noi suntem pregătiţi să intervenim atunci când este momentul”. Aroşoaie l-a „convins” destul de repede pe Tîrniceru de această dată, consilierul independent recitându-i primarului la ieşirea din sală primele versuri ale urăturii pe care o pregăteşte pentru şedinţa festivă a aleşilor de anul acesta.
Te-ar mai putea interesa si:  Corneliu AroşoaieDan Tîrniceru IfrimConsiliul Local DarabaniCJ BotoşaniPrefectura Botosani
5:52 pm Miercuri, 11 Decembrie, 2013

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare