Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Diaspora

Dărăbănenii în lupta împotriva coronavirusului CORESPONDENȚĂ din Londra ”Sănătate și imunitate!”

Miercuri, 18 Martie, 2020

După cum era de așteptat, cel mai mare număr de îmbolnăviri îl cunoaște Londra, din cauza aglomerației și a necesității folosirii transportului public. Din cele discutate cu mai mulți români din diferite regiuni ale țării, nu am auzit deocamdată, cel puțin eu, de cazuri de infectare, în special în rândul darabanenilor cu care tin legatura in mod constant. Desigur, starea generală de îngrijorare se poate citi pe fețele tuturor, în special prin magazine, ...  continuare »

Fara comentarii »

AM INTALNIT SI DARABANENI FERICITI O darabaneanca a infiintat o gradinita privata in capitala Irlandei FOTO

Marti, 24 Decembrie, 2013

Camelia Cazacu a demisionat de la Grădiniţa nr. 4 din Corneşti şi a optat pentru a lucra în Irlanda, unde şi-a urmat membrii familiei. Cadrul didactic a înfiinţat în Dublin o grădiniţă privată, unde sunt înscrişi, pentru început, 5 copii români. Dacă în România, cel puţin în oraşele mari, o grupă de grădiniţă are în jur de 30 de copii, în Irlanda 10 copii sunt îndrumaţi de două educatoare. Camelia Cazacu se consideră împlinită, deoarece este ...  continuare »

Fara comentarii »

Cristian George Hrib: „Nu cred ca vreodata nu o sa fiu acasa la Darabani

Duminica, 28 Iulie, 2013

Dărăbăneanul Cristian George Hrib este în prezent cercetător ştiinţific la Universitatea Magdeburg din Germania după ce a activat în acelaşi domeniu 8 ani la Universitatea Tehnică Braunschweig, unde în 2006 a obţinut titlul de doctor în chimie. În 1990 a terminat Şcoala Generală nr.1 din Darabani unde i-a îndrumat primii paşi înv. Tamara Pintilie şi i-a avut dascăli pe Elena Ciubotaru şi Victor Barbacariu. Între 1990 şi 1994 urmează cursurile Liceului ...  continuare »

Fara comentarii »

Bogdan Adascălului, dărăbăneanul care le dă energie arabilor

Vineri, 07 Iunie, 2013

Născut în 1980 la Darabani, Bogdan Adascălului este absolvent al Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași, specializarea construcții civile. După aproximativ doi ani în care a lucrat pentru firme de construcții din Iași și Bârlad, dărăbăneanul a plecat la începutul anului 2006 în Qatar unde a lucrat pentru filiala de acolo a unei firme de construcții din Spania. Din 2007 lucrează în ţara arabă, considerată a doua din lum ...  continuare »

Fara comentarii »

Dr. ing. Ioan Tudosă: „Banii nu pot cumpăra succesul, faima, respectul...”

Sambata, 27 Aprilie, 2013

Dărăbăneanul Ioan Tudosă este în prezent asistent-cercetare la Universitatea Sannio din Benevento, Italia. După absolvirea cursurilor liceale la Darabani, având ca diriginte pe profesoara Lucia Stoian, se înscrie la cursurile Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași. În 2011 obține titlul de doctor în inginerie electrică la aceeași Universitate unde a activat un an și ca asistent-cercetare. În paralel, a urmat stagii de specializare în Spania ...  continuare »

Fara comentarii »

IN MEMORIAM 11 MARTIE 2004, MADRID „Nu trece nici un 11 martie fara sa nu-mi amintesc cat de norocoasa am fost”

Luni, 11 Martie, 2013

În  dimineața zilei de 11 martie 2004, viața își desfășura cursul ei normal, la Madrid. Nimeni nu bănuia ce avea să se întâmple. Terorismul avea să lovească, de această dată, în inima Europei. La orele 7:39, 10 bombe aveau să explodeze aproape simultan în patru trenuri de navetiști ce îi duceau pe oameni la serviciu. Bilanțul, cutremurător, 192 de morți și peste 1 000 de răniți. În trenuri, pe lângă muncitori se aflau elevi și studenți. Din cei ...  continuare »

Fara comentarii »

FOTOREPORTAJ Cinci zile printre darabanenii din Spania

Joi, 21 Februarie, 2013

Miercuri, orele 20:00, Aeroportul Barajas, Madrid. Urc în mașina unei rude și plecăm spre Guadalajara, unul din orășelele de lângă Madrid unde trăiește o comunitate importantă de români, inclusiv dărăbăneni. Până să ajungem la destinație, fac cunoștință cu peisajul și autostrăzile din Peninsula Iberică. Pe parcursul celor aproximativ 60 de kilometri, halele industriale reprezintă o prezenţă constantă. Motivul călătoriei mele a fost un botez în ...  continuare »

Fara comentarii »

Dinu „Ford” Apărăștii: „Handbalul mi-a dat totul” VIDEO DE COLECȚIE

Vineri, 09 Septembrie, 2011

Ford a devenit la începutul anilor ’80 „marca înregistrată” a sportului dărăbănean, în special a handbalului. Profesorul suplinitor Dinu Apărăştii a primit supranumele producătorului american de automobile după o probă de viteză disputată la liceul din Darabani, în prezenţa prof. Radu Pop. De asemenea, Harrison Ford a fost actorul care i-a marcat tinereţea. Născut în data de 28.02.1955, Dinu Apărăştii este de mic copil atras de handbal, chiar dacă nu ...  continuare »

10 Comentarii »

Din LONDRA, cu dragoste… Cătălin Iordache: ”Nicăieri nu-i ca acasă”

Luni, 03 Ianuarie, 2011

SPECIAL DIN ANGLIA…Un alt dărăbănean care a răspuns pozitiv campaniei noastre, „Dărăbăneni din toate ţările, uniţi-vă de Sărbători”, este profesorul de engleză Cătălin Iordache, care în prezent se află în Anglia, la Londra. Profesorul salută iniţiativa ziarului nostru online, pe care îl consideră „o punte de legătură între dărăbănenii diasporei româneşti şi micul Darabani, pe care mulţi l-au părăsit de voie, dar mai ales de nevoie, ...  continuare »

24 Comentarii »

SPECIAL DIN ITALIA ”Dar cu cine să închini, dacă eşti printre străini”

Duminica, 02 Ianuarie, 2011

La sugestia fostei mele colege din Botoşani, Miruna Căjvăneanu, în prezent jurnalistă de prestigiu la Roma(Italia), am citit câteva versuri cutremurătoare scrise de Teodora Ilioiu pentru Gazeta Românească, săptămânalul românilor din Italia. Românca lucrează de patru ani în Italia, la Lecce, unde îngrijeşte o bătrână nevăzătoare. Vă prezentăm, în continuare, un fragment din această poezie, anunţându-vă pe această cale, că Darabaneni.ro va lansa în ...  continuare »

4 Comentarii »

URĂTURĂ pentru toţi românii...de la Florentin Ceică, din Madrid

Vineri, 31 Decembrie, 2010

AHO, AHO, copii şi fraţi, Unchi, mătuşi, veri şi cumnaţi Muncitori şi cărturari, Ţărani şi parlamentari, Militari, doctori, studenţi, Promovaţi şi repetenţi, Scafandri şi alpinişti, Infractori şi poliţişti, Vânzătoare şi şoferi, Angajatori şi şomeri, Copii, tineri şi bătrâni, Într-un cuvânt: FRAŢI ROMÂNI! Staţi puţin şi nu mânaţi Şi urarea-mi ascultaţi Anul care va să vină ...  continuare »

8 Comentarii »

SPECIAL DIN SPANIA ”Ţara ta este acolo, unde te simţi cel mai bine”

Marti, 28 Decembrie, 2010

„Coslada este un municipiu aflat la 12 km de Madrid, situat în aşa numitul Corredor de Henares, cunoscut şi sub denumirea de „micul Bucureşti din Spania”. Câţi români sunt în zona Corredorului de Henares, nimeni nu ştie exact. Un lucru este clar. Este o zonă unde predomină românii. Suntem lideri în emigraţie şi urâţi că suntem mulţi, pentru că ţiganii noştri fură, iar damele noastre de companie le strică căsniciile spaniolilor. Pe de altă parte, ...  continuare »

14 Comentarii »

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare