Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Darabanenii si-au luat ramas bun de la „primul diriginte” al Grupului ScolarEste vorba de Corneliu Mihăescu, născut la 18 februarie 1930, cel care a fost profesor de chimie la Liceul din Darabani încă din primii ani de funcţionare a acestuia şi până la ieşirea la pensie. După o carieră îndelungată în învăţământul dărăbănean, a trecut în nefiinţă la vârsta de 82 de ani la Sărbătorile de Paşti de anul acesta.

Diriginte al primei promoţii de elevi care au absolvit Liceul din Darabani în 1961, şi director al instituţiei de învăţământ între anii 1971-1972, Corneliu Mihăescu s-a remarcat ca un profesor cu o pregătire excelentă, devenind uneori prea exigent, totul din dorinţa de a oferi şi elevilor săi posibilitatea de a excela.
În cartea "50 de ani de învăţământ liceal la Darabani (1957-2007)", profesorul  Octav Teioşanu îl caracterizează pe dirigintele său de atunci ca fiind  "exigent până la duritate", în imaginaţia sa apărând "ca un fel de zbir, de balaur cu chip uman". "În realitate, era altfel: un chip deosebit de frumos, ca o sculptură greacă… Un păr bogat, ondulat, a la Eminescu la 29 de ani, care începea să albească asemănător zăpezii pe vârf de munte"."Dincolo de unele momente de slăbiciune omenească, de greşeli poate inerente ale omului, domnul profesor Mihăescu a fost o fire sensibilă, poetică; a fost un om care şi-a respectat blazonul de profesor; a fost unul din puţinii oameni care au pus în practică formula <<a fi domn e o-ntâmplare, a fi om e lucru mare>>. A fost un intelectual căruia îi făcea bine mediul cultural, îl căuta, vorbea de cărţi, vorbea de lucruri măreţe, profunde, eterne, cu entuziasm, cu plăcere şi cu încântare. Le trăia cu toată fiinţa, fiind un familist convins, iubindu-şi copiii şi divinizându-şi consoarta. Pentru toate acestea şi încă pentru multe altele nemărturisite şi poate neştiute, TOATĂ CONSIDERAŢIA!"

La ceremonia de înmormântare care a avut loc joi, 19 aprilie, la cimitirul Eternitatea din Iaşi a fost condus pe ultimul drum şi de doi dărăbăneni, prof. univ. dr. Gheorghe Cliveti şi prof. Chirica Puşcaşu. (Ionel David)
9:44 pm Marti, 24 Aprilie, 2012

4 Comentarii la “Darabanenii si-au luat ramas bun de la „primul diriginte” al Grupului Scolar ”

 1. andyl spune:

  condoleante familiei !

 2. mihaela spune:

  dumnezeu sa l odihneasca in pace. condoleante familiei indurerate.

 3. cristina spune:

  dumnezeu sa- l ierte !

 4. Kittl Gabi spune:

  condoleante familiei.

 5. Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


  Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare