Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti
Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!
Editorial

" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
Darabanenii si-au luat ramas bun de la „primul diriginte” al Grupului Scolar

Este vorba de Corneliu Mihăescu, născut la 18 februarie 1930, cel care a fost profesor de chimie la Liceul din Darabani încă din primii ani de funcţionare a acestuia şi până la ieşirea la pensie. După o carieră îndelungată în învăţământul dărăbănean, a trecut în nefiinţă la vârsta de 82 de ani la Sărbătorile de Paşti de anul acesta.

În cartea "50 de ani de învăţământ liceal la Darabani (1957-2007)", profesorul Octav Teioşanu îl caracterizează pe dirigintele său de atunci ca fiind "exigent până la duritate", în imaginaţia sa apărând "ca un fel de zbir, de balaur cu chip uman". "În realitate, era altfel: un chip deosebit de frumos, ca o sculptură greacă… Un păr bogat, ondulat, a la Eminescu la 29 de ani, care începea să albească asemănător zăpezii pe vârf de munte".

La ceremonia de înmormântare care a avut loc joi, 19 aprilie, la cimitirul Eternitatea din Iaşi a fost condus pe ultimul drum şi de doi dărăbăneni, prof. univ. dr. Gheorghe Cliveti şi prof. Chirica Puşcaşu. (Ionel David)
4 Comentarii la “Darabanenii si-au luat ramas bun de la „primul diriginte” al Grupului Scolar ”
Sondaj
Darabaneanul lunii

Dărăbănenii se pot mândri cu încă un academician ”Gândul și sufletul meu se leagă…”
Stiri nationale si internationale
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare
condoleante familiei !
dumnezeu sa l odihneasca in pace. condoleante familiei indurerate.
dumnezeu sa- l ierte !
condoleante familiei.
Ultimele articole
50 de evenimente și concerte la care au participat 8000 de persoane, acesta este bilanțul celei de a zecea ediții a Zilelor Nordului, care a avut loc în 3-6 august la Darabani, cel mai nordic oraș al României. Vârful de audiență al festivalului a fost seara de vineri, când 2000 de persoane au participat la concertul Subcarpați din Poiana Teioasa. În aceeași seară au urcat pe scena Baba Dochia, Parov Stelar și ucrainenii de la Haydamaky. Cu casa plină s-au ... continuare »
Cea mai populară trupă prezentă ediția a 10-a a Zilelor Nordului a fost Subcarpați, care este prezentă pentru a 3-a oară la festivalul care promovează orașul Darabani în toată țara și chiar dincolo de granițe. Ritmurile electro și hip-hop în simbioză cu folclorul au electrizat efectiv Poiana Teioasa, înregistrând recordul de audiență în seara zilei de vineri. În pauza dintre Subcarpați și Haydamaky nu prea se mai găsea bere rece în Poiană, și datorită ... continuare »
Unii dintre invitați susțin ateliere pentru festivalieri: scriere de versuri (Doru Pușcașu), libertate și fericire în muncă (Doru Șupeală de la Hacking Work), well-being pentru tineri (Teodora Popescu și Raluca Bejenariu de la Asociația În Dialog), min-maxing life (Sebastian Mahu) și producție de film (Anamaria Antoci). Diana Stafie facilitează primul atelier de foresight pe tema #viitorurilor comunităților mici din România, cu participarea a 20 de invitați din ... continuare »
Ultimii trei ani au adus școlii dărăbănene performanțe solide la disciplina Istorie. Să obții trei ani la rând locul I pe județ la olimpiada de profil, nu este un lucru ușor, și presupune multă muncă și pasiune. După Alexandra Gălușcă în 2020 și Rareș Mandache în 2022, Adriana Teioșanu, Andreea Timofte, Denisa Cliveț și-au adjudecat toate cele trei locuri de pe podium, la faza județeană a olimpiadei în 2023. Mai mult, punctajul bun obținut de Andreea ... continuare »
După rezultatul extraordinar de la etapa județeană a Olimpiadei de Istorie, școala dărăbăneană a mai primit o veste excelentă. S-au dublat șansele pentru obținerea unui rezultat bun la etapa națională. În urma redistribuirii locurilor la nivel național, eleva Andreea Timofte, din clasa a VIII-a D, de la Școala „Leon Dănăilă”, a primit dreptul de a participa la faza națională a Olimpiadei de Istorie. Andreea a obținut la ... continuare »