Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 7 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai puterea ș... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Cultura

Angela Paveliuc-Olariu, lansare de carte la Zilele comunei Cristinesti

Luni, 29 August, 2011

Cu prof. dr. Angela-Paveliuc-Olariu aţi făcut cunoştinţă cu ocazia şezătorilor organizate la Casa bunicilor din Corneşti, evenimente relatate de către Darabaneni.ro. Nu întâmplător această persoană este la ora actuală unul dintre cei mai buni specialişti în etnografie din România. Caracterul ei deosebit are foarte mult în comun  cu folclorul pe care îl studiază. Ambele sunt astăzi pe cale de dispariţie în România. Am avut onoarea şi privilegiul de a ...  continuare »

2 Comentarii »

DIN POEZIA DURERII Drumul spre Eden

Sambata, 04 Iunie, 2011

Imensa durere pricinuită de dispariţia prematură dintre noi a lui Andrei Victor şi-a pus serios amprenta şi asupra versurilor profesorului şi poetului dărăbănean Ionel Bichir (text şi galerie foto).    Azi ies bătrânii, ochii lor Adună doar tristeţe Privind la stele care mor Ori care cad răzleţe. În locul unde ele ard E vaiet şi durere, Deschidem poarta la un gard, Şi trecem spre tăcere. Pe fruntea casei e un semn Sub care ...  continuare »

3 Comentarii »

Raluca Marcan, retrospectiva literara de Pasti

Duminica, 24 Aprilie, 2011

Raluca Sabina Marcan are 23 de ani şi s-a născut şi a copilărit în Darabani, oraş de care spune că este foarte mândră. „Am absolvit Grupul Şcolar Darabani, unde am avut parte de nişte profesori extraordinari. În prezent locuiesc la Constanţa, dar îmi este tare dor de locurile natale. Dacă vă întrebaţi cum m-am apucat de scris versuri, vă spun un secret: doamna prof. Ionela Aionesei este principala <<vinovată>> de acest lucru. Îmi salut cu drag ...  continuare »

2 Comentarii »

Încercări literare...ale tinerilor dărăbăneni

Joi, 20 Ianuarie, 2011

  Dacă încercaţi să desfaceţi aripile sufletului, dacă doriţi să vă eliberaţi de povara tristeţilor, dacă vreţi să vă înfăşuraţi cu speranţe, dacă vreţi să doborîţi zmeul de pe cerul albastru, atunci trimiteţi acolo sus răvaşele voastre, urcate pe sfoara întinsă de vântul prielnic oferit de fila de vise din Darabaneni.ro.(Ionel Bichir) Pârâiaşul, de Corina Vasilincu Când în vale iarba tace    &nb ...  continuare »

20 Comentarii »

Ionel Bichir: „Culoarea şi lemnul mi-au dat ceva linişte”

Sambata, 09 Octombrie, 2010

Darabaneni .ro va prezintă în premieră galeria de artă virtuală a profesorului de matematică Ionel Bichir, care cuprinde tablourile şi sculpturile realizate de artist în toată cariera sa. Aici se află expoziţia vieţii sale. „Culoarea e o cărare a sufletului. Uneori ne ascundem trăirile în culori trecătoare. Lemnul e o haină a formelor.Uneori încercăm să le descoperim”, îşi caracterizează profesorul Bichir creaţiile sale. Vă lăsăm în continuare să ...  continuare »

6 Comentarii »

FAZA ZILEI "Da`, muzică de aia adevărată, populară, nu știi cânta?”

Miercuri, 08 Septembrie, 2010

Aparțineți unei adevărate dinastii muzicale Cortez. Câte generații de muzicieni sunt in familia dumneavoastră? Atât tatăl meu, cât și strămoșii lui din Spania, care au venit in Moldova în Evul Mediu, erau toți muzicieni. Acasă am fost trei surori si toate trei ne-am consacrat muzicii: Viorica Cortez (Guguianu) - mezzosoprana la Opera din Paris, Ștefania si eu, cea mai mică. Tata își dorea mult un baiat și, când am sosit eu pe lume a spus, un pic ...  continuare »

Fara comentarii »

BINE DE ŞTIUT! Pledoarie pentru o altfel de „şcoală”

Luni, 16 August, 2010

Iar dacă numeroasele participări ale acestora la o mulţime de festivaluri, gale,expoziţii,concursuri sau schimburi culturale naţionale ori internaţionale ,au intrat deja într-un firesc al efortului creator îndrumat de profesori bine pregătiţi şi dedicaţi profund acestei nobile activităţi,dacă spectacolele şi diplomele obţinute la diverse manifestări culturale sunt argumente palpabile ale desfăşurării unui efort conjugat de a valorifica talente şi dorinţe de ...  continuare »

Fara comentarii »

Povestea unui artist, profesor de matematică

Sambata, 17 Iulie, 2010

Profesorul predă matematica la Grupul Şcolar Darabani. Cu toate că este un pedagog al ştiinţei exacte, uimeşte prin aura de cultură pe care-o emană. Unora le place berea, alţii sunt pasionaţi de fotbal, iar altora le place berea plus fotbalul. În schimb, domnul profesor de matematică este pasionat de pictură, sculptură, poezie şi este un împătimit al artei fotografice. În plus, sportul minţii, şahul este frecvent practicat de către profesor.  Înclinaţia ...  continuare »

6 Comentarii »

Pagina  1   2  3
Poza saptamanii

Crossul Nordului, competiția la care toți participanții au fost câștigători.

Sondaj
Cum vedeți implicarea omului de afaceri Victor Mihalachi (Victor Construct) ca finanțator principal al Sănătății Darabani?

   
   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare