Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Conacul Bals

Conacul Balș a fost predat Companiei Naționale de Investiții pentru a fi reabilitat. ”Ministrul s-a ținut de cuvânt”

Sambata, 02 Aprilie, 2022

De asemenea, aleșii locali dărăbăneni au aprobat indicatorii tehnico-economici și devizul general privind cheltuielile necesare acestui obiectiv de investiții. În 14 ianuarie ministrul Dezvoltării, Administrației și Lucrărilor Publice Ceske Atilla a efectuat o vizită de lucru la Darabani și le-a promis dărăbănenilor că va susține proiectul reabilitării clădirii simbol a orașului Darabani. ”Acolo de unde vin eu (n.r.-Oradea, unul dintre cele mai frumoase ...  continuare »

Fara comentarii »

Speranțe mai mari pentru reabilitarea Conacului Balș?

Duminica, 23 Ianuarie, 2022

Autoritățile locale susțin că sunt preocupate de soarta conacului și că au conceput un proiect de reabilitare pe care l-au depus la Compania Națională de Investiții în 2020 cu toate avizele și aprobările necesare. Valoarea lucrărilor se ridică la suma de aproximativ 11 milioane de lei. Printre altele, Conacul va avea centrală termică proprie și va fi valorificat podul clădirii, unde se va amenaja o sală de conferințe. Proiectul este acum pe lista de sinteză a ...  continuare »

Fara comentarii »

COMENTARIUL SĂPTĂMÂNII Un conac abandonat în noaptea în care ar fi trebuit să strălucească

Marti, 15 Iunie, 2021

Sâmbătă seară, pe 12 iunie, a fost mare forfotă prin orașele Europei, fie ele capitale, municipii sau târguri de provincie. După un an cu restricții, oamenii au simțit nevoia să se bucure de spectacolul oferit de „Noaptea Europeană a Muzeelor”. Prin țară, în fiecare oraș mai mare sau mai mic, ce găzduiește un muzeu, o colecție muzeală sau o casă memorială, au fost organizate diferite evenimente, menite să-i atragă pe cei interesați și să celebreze ...  continuare »

Fara comentarii »

180 de ani de la înființarea târgului. LA MULȚI ANI DARABANI! GALERIE FOTO

Joi, 22 Iunie, 2017

Amfitrionul evenimentului, prof. Lucian Florea, a spus cu o zi înainte că nu va fi un eveniment de mare anvergură, deoarece este Postul Sf. Petru și Pavel. Mai mult, nu ne-au putut onora cu prezența istoricii de prestigiu ai urbei, prof. Gheorghe Cliveti și Dorin Dobrincu. Programul manifestărilor a cuprins o slujbă de comemorare a 150 de ani de la  moartea hatmanului Theodor Balș, la Biserica Sf. Nicolae, depunerea unei coroane la monumentul lui Balș, un ...  continuare »

Fara comentarii »

Asociaţia Nord organizează a doua ediţie a Concertului de Iarnă de la Darabani

Duminica, 08 Februarie, 2015

În ultima zi a luniii februarie, melomaniii dărăbăneni vor avea prilejul să asculte piese ale unor compozitori consacrați pe acorduri  de chitară clasică, după ce în luna decembrie a anului 2013, Asociaţia Nord a organizat în urbea de pe malul Prutului concertul pianistului Bogdan Vaida. Anul acesta, la Darabani va fi prezent chitaristul Tudor Gliga, iar banii strânşi din vânzarea biletelor spectacolului şi donaţii vor fi folosiţi pentru lucrări de ...  continuare »

Fara comentarii »

Filiala din Darabani a Palatului Copiilor se muta la…gradinita. „Primaria se angajeaza sa ne ajute sau nu?”

Miercuri, 25 Iunie, 2014

În expunerea de motive şi raportul de specialitate se preciza faptul că respectivul proiect de hotărâre a fost emis ca urmare a adresei înaintate de Asociaţia Fapte din Cluj-Napoca primăriei din localitate, în care s-a solicitat un spaţiu adecvat amenajării mult aşteptatului muzeu al oraşului, dar primarul Corneliu Aroşoaie l-a contrazis pe şeful Biroului achiziţii publice, implementare proiecte-programe din cadrul Primăriei Darabani, Andrei Budianu. „În ...  continuare »

Fara comentarii »

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare