Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Casa de Cultura „Theodor Bals”

REVEDERE DE AUR pentru promoțiile(1961-1967 ) cu 11 clase de la Liceul din Darabani VEZI DETALII

Duminica, 18 Martie, 2018

Absolvenții celor 7 promoții care vor participa la ”Revederea de Aur” sunt rugați să achite până în 15 aprilie a.c. 150 de lei de persoană în contul prof. Chirica Pușcașu deschis la BCR (IBAN = RO17RNCB0683085556500001). ”Pe ordinul de plată, la deponent, se va trece numele din catalog şi promoţia. Suntem deschişi oricăror alte păreri, propuneri, implicări. Aşteptăm cât mai multe înscrieri” a spus prof. Pușcașu, care poate fi contactat la tel. ...  continuare »

Fara comentarii »

ISTORIA Ateneului de la Darabani

Miercuri, 03 Ianuarie, 2018

În 21 iunie1924, de ziua orașului, la Darabani se inaugura filiala locală a Ateneului Român. La ceremonie a fost prezent și Constantin I. Angelescu, Ministrul de atunci al Instrucțiunii Publice. De altfel, Angelescu a fost numit Președinte de Onoare al Ateneului, într-un comitet onorific din care făceau parte, printre alții, poetul Ion Pillat, generalul Ludovic Mircescu și prefectul Ștefan Lascăr, cel care avea să devină primul cetățean de onoare al orașului. ...  continuare »

Fara comentarii »

CANTEMIRII AU TALENT Concurs organizat de Ziua Liceului GALERIE FOTO&VIDEO

Joi, 27 Octombrie, 2016

Elevii au prezentat diferite momente artistice de dans, cântec sau umor, Georgiana Creţu fiind recompensată cu Premiul III, Petronela Bălan obţinând locul II, iar Alin Hrimiuc a câştigat Premiul I. De asemenea, Raluca Grosu a primit premiul de popularitate. „Câştigătorii au fost desemnaţi la baraj. A fost o misiune foarte grea pentru noi deoarece copiii au fost foarte talentaţi şi au dat ce au avut mai bun în ei” a declarat pentru Darabaneni.ro, Alina Dobrincu ...  continuare »

Fara comentarii »

Dărăbănenii Victor Teişanu şi Gheorghe Cliveti gratulaţi cu titlul de cetăţean de onoare GALERIE FOTO & VIDEO

Sambata, 23 Aprilie, 2016

Dărăbănenii s-au adunat, sâmbătă 23 aprilie, în sala vechiului Cinematograf, transformat în Casă de Cultură, pentru a lua parte la un moment de sărbătoare pentru comunitate. Două personalităţi locale, istoricul Gheorghe Cliveti şi poetul Victor Teişanu au primit titlul de cetăţeni de onoare ai oraşului Darabani. Momentul a fost marcat şi de inugurarea Casei de Cultură şi sfinţirea acesteia de către preoţii Constantin Pînzariu şi Dumitru Avîrvării. ...  continuare »

Fara comentarii »

Aurel Moldoveanu, MVP-ul spectacolului de Crăciun de la Darabani. „Vă iubesc enorm!” GALERIE FOTO

Vineri, 25 Decembrie, 2015

Primii care au urcat pe scena din faţa Casei de Cultură „Theodor Balş” din Darabani au fost elevii Şcolii Gimnaziale „Leon Dănăilă”, Liceului „Dimitrie Cantemir” şi cei de la Clubul Copiilor din Darabani, cei din urmă primind în dar de la consilierul Dan Tîrniceru-Ifrim câte 10 lei, în plus faţă de cadourile din partea autorităţilor locale. Dora Ungureanu, cea pe care prezentatoarea Monica Ropotă a numit-o „mioriţa dulce la guriţă” a cântat ...  continuare »

Fara comentarii »

Gheorghe Sănduleanu, dărăbăneanul care nu ştie să plângă FOTO & VIDEO

Duminica, 01 Martie, 2015

„Printre-atâtea griji, necazuri, dacă n-ar mai fi şi glume/Şi poveşti pe lumea asta, ce s-ar face biata lume?” se arată în prefaţa volumului de versuri care poartă semnătura lui Petre Dulfu, poetul care i-a deschis calea spre rimă dărăbăneanului Gheorghe Sănduleanu, despre care se spune că ar fi scris peste 300 de epigrame, iar câteva dintre ele ni le-a recitat şi nouă. Bătrânul care ne-a mărturisit că nu ştie să plângă citeşte şi tratate de ...  continuare »

Fara comentarii »

Colinde, colinde, căiuţi, capre, urşi şi…primari la Darabani GALERIE FOTO & VIDEO

Duminica, 21 Decembrie, 2014

Spectacolul din Sala Casei de Cultură „Theodor Balş” a început cu mare întârziere, pentru care primarul şi-a cerut scuze, fiind prezentat de către elevii Smărăndiţa David şi Alexandru Beţianu. Dacă la orele 10:00, prin sală bătea vântul, două ore mai târziu nu aveai unde să arunci un ac. Cadrele didactice s-au străduit cât au putut, iar rezultatele discipolilor lor nu au întârziat să apară. Preşcolarii Grădiniţei nr. 2, coordonaţi de educatoarea ...  continuare »

Fara comentarii »

MOŞUL va veni sâmbătă la Darabani „…Nu numai taxe şi impozite...” GALERIE FOTO

Joi, 18 Decembrie, 2014

Edilul şef al urbei doreşte să se revanşeze faţă de locuitorii Darabaniului, care nu au avut parte anul acesta de nici un spectacol, în afara Zilelor Nordului, eveniment organizat de Asociaţia Nord. Aleşii dărăbăneni vor lua parte la o şedinţă de Consiliu Local festivă, care va avea pe ordinea de zi doar alegerea preşedintelui de şedinţă pentru următoarele două luni şi raportul activităţii Poliţiei şi SPF Darabani. De asemenea, 23 de cupluri de ...  continuare »

Fara comentarii »

SIMPOZION INTERNATIONAL Darabanenii au comemorat 202 ani de la pierderea Basarabiei GALERIE FOTO & VIDEO

Luni, 19 Mai, 2014

Duminică, 18 mai 2014, începând cu orele 10:00, în  sala de ședințe a Primăriei Darabani a avut loc evenimentul „Basarabia-202 ani de lacrimi și durere”, care a avut ca scop comemorarea a 202 ani de la anexarea teritoriului dintre Prut și Nistru de către Imperiul Rus la 16/28 mai 1812. La eveniment au participat primari, jurnaliști, oameni de cultură din raioanele Storojineț, Hliboca, Herța, Noua Suliță și orașul Cernăuți și din raionul Briceni din ...  continuare »

Fara comentarii »

Arosoaie are si vesti bune pentru darabaneni: „Am semnat protocolul de predare al proiectului de reabilitare a Casei de Cultura”

Luni, 31 Martie, 2014

Primarul Corneliu Aroşoaie, prezent în ultima zi a lunii martie în capitală, a transmis dărăbănenilor prin intermediul publicaţiei Darabaneni.ro că a primit OK-ul de la Compania Naţională de Investiţii (CNI) pentru proiectul de reabilitare şi dotare a Casei de Cultură „Theodor Balş” din localitate. De asemenea, oficialii Ministerului Dezvoltării i-au spus edilului şef al urbei că sunt de acord cu proiectul de asfaltare din Corneşti şi Teioasa cu condiţia ...  continuare »

Fara comentarii »

Casa de Cultura Darabani, pe pozitia 20 in lista cererilor selectate pentru finantare. Seful de la Proiecte: „Asteptam...

Miercuri, 26 Februarie, 2014

În urma depunerii documentaţiei la Compania Naţională de Investiţii în cadrul Programului prioritar naţional pentru reabilitarea, modernizarea infrastructurii culturale şi dotarea aşezămintelor culturale din mediul rural şi mic urban, oraşul Darabani se clasează pe locul 20 în lista cererilor selectate din oraşele mici, cu un punctaj de 59,8. Autorităţile locale sunt încrezătoare că urbea de pe malul Prutului va avea o instituţie de cultură la standarde ...  continuare »

Fara comentarii »

Muzica, dans, mars cu torte si vin fiert la sarbatoarea Micii Uniri de la Darabani GALERIE FOTO & VIDEO

Sambata, 25 Ianuarie, 2014

Sala Casei de Cultură „Theodor Balş” a fost plină ochi în după amiaza zilei de vineri, 24 ianuarie, când pe scenă au urcat elevii de la unităţile de învăţământ de pe raza oraşului Darabani. Directorul Şcolii Gimnaziale „Leon Dănăilă”, Lucian Florea, primarul Corneliu Aroşoaie, dar şi deputatul Colegiului Darabani, Costel Şoptică, au ţinut scurte discursuri în deschiderea spectacolului. „Ne aflăm astăzi aici pentru a sărbători Unirea ...  continuare »

Fara comentarii »

Peste 200 de politisti vor fi in strada la Mica Unire

Joi, 23 Ianuarie, 2014

Vineri, 24 ianuarie a.c., peste 200 de poliţişti vor fi angrenaţi în misiuni pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice pe timpul manifestărilor prilejuite de sărbătorirea Unirii Principatelor Române. Mâine, 24 ianuarie, în municipiile Botoşani şi Dorohoi, precum şi în oraşul Darabani, vor avea loc manifestări aniversare, cu ocazia împlinirii a 155 de ani de la Unirea Principatelor Române din 1859. La Casa de Cultură „Theodor Balş” din u ...  continuare »

Fara comentarii »

Bogdan Ota in concert la Botosani pentru doi copii din zona orasului Darabani

Vineri, 06 Decembrie, 2013

Sensibilizați de problemele cu care se confruntă copiii bolnavi, artiștii s-au decis să-și unească forțele pe scenă și să sprijine strângerea de fonduri pentru două cazuri cu totul speciale. Este vorba despre Ciobanu Ștefania Gabriela, din Păltiniș, în vârstă de 14 ani, diagnosticată cu scleroză multiplă. Aflată într-un stadiu grav (paralizie totală), Gabriela are nevoie de o medicație specială costisitoare care să oprească efectul demielinizant al ...  continuare »

Fara comentarii »

A inceput depunerea dosarelor in vederea obtinerii ajutorului de caldura VEZI conditiile si actele necesare

Luni, 28 Octombrie, 2013

Cei care pot depune aceste cereri sunt familiile sau persoanele singure, altele decât cele care beneficiază de ajutor social, cu un venit lunar de până la 615 lei pe membru de familie. Chiar dacă termenul limită de depunere a documentaţiei respective este luna martie 2014, ar fi bine ca dărăbănenii să depună aceste dosare până în data de 20 noiembrie 2013 pentru a beneficia de acest ajutor timp de  5 luni de zile (noiembrie-martie) din sezonul rece. ...  continuare »

Fara comentarii »

Proiect de reabilitare si modernizare a Casei de Cultura „Theodor Bals”

Sambata, 26 Octombrie, 2013

Potrivit Ordinului Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, pentru a moderniza Casa de Cultura, aşezământul şi terenul aferent trebuie să facă parte din domeniul privat al statului, astfel, aleşii locali dărăbăneni au fost nevoiţi să voteze trecerea clădirii din domeniul public în cel privat al oraşului. „A fost o procedură laborioasă deoarece clădirea respectivă figura în actele Primăriei ca, Cinematograf şi a fost nevoie de ...  continuare »

Fara comentarii »

SUFLET PENTRU SUFLET alaturi de Monica. Episodul Paltinis GALERIE FOTO & VIDEO

Joi, 04 Aprilie, 2013

Marţi, organizatorii au reuşit să adune 2739 lei la finalul spectacolului de la Casa de Cultură “Theodor Balş” din Darabani, la care au asistat elevii Şcolii Gimnaziale “Leon Dănăilă”. Miercuri, la Păltiniş, Căminul Cultural din comuna vecină a devenit neîncăpător pentru cele aproximativ 200 de persoane, în marea lor majoritate copii, cadre didactice şi săteni. Aleşii din zonă nu s-au îngrămădit la aceste spectacole, dar Mirel Dascălu, promoterul ...  continuare »

Fara comentarii »

Pagina 1  2 
Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare