Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Alte Sporturi

CASA DE PIATRA, George Cristian Sirbu!

Vineri, 28 Septembrie, 2012

Unul dintre cei mai mari sportivi dărăbăneni din toate timpurile, canotorul George Cristian Sîrbu, şi-a pus pirostriile în prima zi a lunii septembrie. El şi-a unit destinul cu Maria Nicoleta, o sportivă de performanţă la aruncarea suliţei, nunta având loc la Ploieşti. Cei doi însurăţei au participat, în cea mai importantă zi din viaţa lor, la o şedinţă foto pe pista de atletism de la Sala Sporturilor din localitate. Operat pentru dublă hernie de disc cu ...  continuare »

4 Comentarii »

IN MEMORIAM Chirica Pușcașu: „În viată ai nevoie de trei lucruri: să stii, să poți și să vrei”

Miercuri, 29 August, 2012

Profesor de educaţie fizică şi sport timp de trei decenii la liceul din Darabani, Chirica Puşcaşu a instituit un cult pentru disciplină şi respect, punând educaţia chiar mai presus decât sportul. A obţinut performanţe deosebite în competiţiile şcolare şi a antrenat cea mai valoroasă echipă de fotbal a oraşului, Sănătatea Darabani, câştigând campionatul judeţean în anul 1982. Aflat în pragul pensionării, cadrul didactic este şi în prezent component al ...  continuare »

13 Comentarii »

KARTING made in Darabani…Atunci cand imposibilul devine posibil

Vineri, 29 Iunie, 2012

În perioada 22-24 iunie, a avut loc la Târgu Secuiesc cea de-a IX-a ediţie a Concursului naţional de educaţie rutieră şi karting "Memorialul Jani Ferenc şi Codruţ Morar", organizat de Palatul Copiilor Sfântu Gheorghe şi Clubul Copiilor Întorsura Buzăului, parteneri fiind M.E.C.T.S, I.Ş.J. Covasna şi C.S. Skat-Kart Târgu Secuiesc. La startul competiţiei s-au aliniat concurenţi din 18 judeţe, printre care şi echipajul Clubului Copiilor din Darabani, filială a ...  continuare »

5 Comentarii »

KARATE Darabaneni medaliati cu aur si argint la Cupa Tusnad

Luni, 30 Aprilie, 2012

Este vorba de Andreea Bordianu (foto stânga) care a câştigat medalia de aur şi Eduard Ursu (foto dreapta) care şi-a adjudecat medalia de argint. Tinerii karateka dărăbăneni sunt antrenaţi de către Cătălin Pamfil şi participă în fiecare săptămână la Dorohoi la trei şedinţe de pregătire. Andrea Bordianu are 11 ani şi învaţă la Grupul Şcolar Darabani, iar Eduard Ursu este cu un an mai mic şi este elevul Şcolii “Leon Dănăilă” din localitate, cei doi ...  continuare »

2 Comentarii »

Sport columbofil la Darabani GALERIE FOTO

Luni, 19 Martie, 2012

Crescătorii de porumbei voiajori din Darabani au participat cu succes sezonul trecut la etapele de concurs categoria fond (600-800 km) şi marathon (peste 800 km) cu lansări din Polonia (Varşovia, Elblag, Gdansk) şi Germania (Berlin), de unde porumbeii dărăbănenilor au de parcurs la întoarcere 1.030 km. Dan Ciobanu, membru în forul de conducere al Asociaţiei Sportul Columbofil Botoşani, a avut numai cuvinte de laudă la adresa dărăbănenilor care fac parte din ...  continuare »

2 Comentarii »

Handbalistele de la GSD, locul doi pe judet la Olimpiada sportului scolar

Duminica, 04 Martie, 2012

Handbalul este deja o tradiţie a sportului dărăbănean, fapt confirmat şi de rezultatul obţinut sâmbătă, 3.03.2012, de echipa feminină a Grupului Şcolar (GSD) la faza judeţeană a Olimpiadei sportului şcolar, competiţie în care câştigătorii se cunosc din start, elevii Liceului cu Program Sportiv (LPS) Botoşani. După ce a fost elucidat misterul locaţiei întrecerii şcolare, elevii făcând naveta între Sala de sport a Colegiului Naţional „Grigore Ghica” ...  continuare »

5 Comentarii »

Doru Murariu: „Cel mai sigur mod de a-ţi prezice viitorul este să ţi-l creezi”

Marti, 21 Februarie, 2012

Mărturisesc faptul că am jucat turnee în România, apoi în Germania, SUA, iar într-o zi când mi-am dat seama că nu voi putea ajunge de talia celor din top 100 am o avut o dorinţă nouă, aceea să devin antrenor, şi să am cândva  un sportiv pe care să-l duc într-o finală de Grand Slam (Roland Garrros, Wimbledon, US Open sau Australian Open). Între timp, am avut jucatori pe care i-am antrenat şi însoţit la aceste competiţii de nivel mondial, dar încă nu ...  continuare »

7 Comentarii »

Handbalistii de la „Leon Danaila”, performerii Olimpiadei sportului scolar

Duminica, 19 Februarie, 2012

Elevii Şcolii Generale „Leon Dănăilă” din localitate au participat sâmbătă, 18.02.2012, la faza judeţeană a Olimpiadei sportului şcolar la disciplina handbal, competiţie găzduită de Liceul cu Program Sportiv din Botoşani. Participarea la această întrecere a echipei masculine de handbal din Darabani s-a datorat victoriei (20-17) obţinute week-endul trecut în faţa Şcolii Generale nr. 5 din Dorohoi. Elevii dărăbăneni au fost antrenaţi de profesorii Radu ...  continuare »

37 Comentarii »

Parteneriat educational intre GSD si Sc. cu clasele I-VIII din Vladeni FOTO

Luni, 03 Octombrie, 2011

Duminică la orele prânzului s-au disputat în Sala de Sport a Şcolii Generale „Leon Dănăilă” din localitate două meciuri demonstrative de handbal feminin între echipele reprezentative ale Grupului Şcolar Darabani (GSD) şi ale Şcolii cu clasele I-VIII din Vlădeni. Competiţia sportivă face parte din programul unui parteneriat educaţional încheiat între cele două instituţii de învăţământ, parteneriat care se va derula în perioada septembrie 2011-iunie ...  continuare »

7 Comentarii »

Sport pentru toti darabanenii GALERIE >60 FOTOGRAFII

Sambata, 01 Octombrie, 2011

Tribuna Stadionului Orăşenesc Darabani a fost arhiplină în dimineaţa zilei de sâmbătă, 1.10.2011, cu 24 de ore înainte de meciul echipei locale. Nu a fost fotbal de liga a IV-a, nici miting electoral, a fost Ziua Sportului Şcolar. În uvertura Zilei Naţionale a Sportului pentru Toţi, filiala Darabani a asociaţiei cu acelaşi nume a mobilizat foarte mulţi elevi de la Şcoala Generală „Leon Dănăilă”, Grupul Şcolar Darabani, Şcoala nr. 2 Corneşti şi şcolile ...  continuare »

2 Comentarii »

„FLAMANZI” DE SPORT Mihai Rusu: „Am fost CLAR dezavantajati” FOTO

Duminica, 27 Martie, 2011

Sâmbătă a avut loc la Flămânzi, în Sala Sporturilor din localitate, faza judeţeană a Olimpiadei Sportului Şcolar la disciplina handbal, pentru elevii de liceu. Competiţia s-a disputat într-o sală foarte cochetă, mult peste ce are oraşul Darabani în prezent. Organizatorii i-au primit pe dărăbăneni cu „braţele deschise”. Când au ajuns la Flămânzi, elevele profesorului Mihai Rusu au aflat că urmează să fie „carne de tun” pentru echipa Liceului cu ...  continuare »

30 Comentarii »

Interes scăzut pentru handbalul şcolar? De unde, un nou Didi Hrimiuc?

Marti, 15 Februarie, 2011

Didi Hrimiuc sau Ana Maria Dragut sunt „produse” ale handbalului dărăbănean. Este din ce în ce mai greu să mai oferim asemenea valori circuitului marii  performanţe, deoarece interesul pentru acest sport este tot mai scăzut. Chiar dacă tinerii îndrăgesc handbalul, foarte mulţi au interzis la acest sport de echipă deoarece nu au unde să-l practice. În special în mediul rural, nu există terenuri sau săli de sport care să le ofere copiilor condiţii minime ...  continuare »

4 Comentarii »

Ovidiu Rujuc, speranţa tenisului de masă dărăbănean

Luni, 17 Ianuarie, 2011

Week-endul trecut a avut loc la Botoşani, la Sala Polivalentă „Elisabeta Lipă”, faza judeţeană a Olimpiadei Sportului Şcolar la disciplina tenis de masă. Oraşul Darabani a fost reprezentat la această competiţie de patru elevi: Răzvan Malancă, Şerban Bărănceanu, Sabin Bărănceanu şi Ovidiu Rujuc, însoţiţi de prof. delegat Cristian Chiriac. 32 de concurenţi din judeţul Botoşani au jucat în sistem eliminatoriu, până în semifinalele turneului, unde s-a ...  continuare »

7 Comentarii »

Grupul Şcolar Darabani a monopolizat Olimpiada Şcolară la handbal

Sambata, 27 Noiembrie, 2010

nbsp;                                                                                 ...  continuare »

24 Comentarii »

Olimpiada sportului şcolar-faza locală, la Darabani

Marti, 16 Noiembrie, 2010

Sâmbăta trecută a avut loc la Darabani faza locală a Olimpiadei naţionale a sportului şcolar, la disciplinile sportive cros şi fotbal. În această competiţie au fost angrenaţi aproximativ 200 de elevi de la Şcoala „Leon Dănăilă” Darabani, Şcoala Corneşti, Şcoala Bajura, Şcoala Teioasa, Şcoala Rădăuţi Prut, Şcoala Miorcani şi Grupul Şcolar Darabani. „Olimpicii” au fost pregătiţi şi coordonaţi de către profesorii: Pop Radu, Rusu Mihai, ...  continuare »

3 Comentarii »

Marian Răpciugă, medieşeanul de viţă dărăbăneană

Joi, 16 Septembrie, 2010

Marian Răpciugă este cunoscut ca „eroul Stelei de la Zagreb”. El a calificat echipa Steaua Bucureşti în finala Challenge Cup în 2006, după ce a marcat în ultima secundă în faţa croaţilor de la Mevdescak Zagreb. Acel gol i-a marcat cariera. Ulterior Steaua şi-a ajudecat şi trofeul suprem, în finala contra echipei Sporting Horta, Răpciugă fiind artizanul celei mai mari performanţe din istoria clubului militar.  Chiar dacă s-a născut la Mediaş, în 18 ...  continuare »

1 Comentariu »

Un dărăbănean, în "focul" luptei Steaua-Dinamo!

Joi, 09 Septembrie, 2010

 Steaua-Dinamo reprezezintă „eternul derby” al sportului românesc: fie fotbal, șah sau curling. Aici sunt cele mai multe orgolii, se concentrează cele mai mari energii și de cele mai multe ori, în aceste dueluri, sar scântei. Acest lucru s-a întâmplat și miercuri seară, la meciul de handbal Steaua-Dinamo, partidă transmisă în direct de postul de televiziune Digi Sport. Majoritatea locuitorilor orașului Darabani nu au acces la acest ...  continuare »

7 Comentarii »

O valoare Dragut(a) handbalului românesc, made in Darabani

Duminica, 05 Septembrie, 2010

La cererea expresă a cititorilor darabaneni.ro (vezi comentariile la știrea "Handbalistul Didi Hrimiuc a semnat cu Steaua București!”), ne-am conformat și am luat legătura cu Ana Maria Dragut, o handbalistă originară din Darabani. Ana Maria s-a născut în data de 24 februarie 1990 în Darabani, familia sa locuind în cartierul Cornești. A studiat la Școala nr. 2, fiind inițiată în tainele handbalului de către profesorul Vali Dascălu. După ce participă la un ...  continuare »

4 Comentarii »

Handbalistul Didi Hrimiuc a semnat cu Steaua București!

Sambata, 17 Iulie, 2010

 Săptămâna trecută, handbalistul dărăbănean Didi Hrimiuc a parafat un contract de joc cu echipa Steaua București. Aflat la terminarea perioadei junioratului, valorosul handbalist s-a despărțit de Clubul Sportiv Școlar Sighișoara și contra sumei de 8000 de euro a făcut pasul spre handbalul mare. Contractul semnat cu Steaua în data de 9 iulie are o durată de patru ani, după care Didi aspiră și mai sus, la o echipă din străinătate. Deocamdată a terminat ...  continuare »

10 Comentarii »

Sorin Păltinișanu, o nouă stea a atletismului românesc?

Miercuri, 28 Iulie, 2010

Sorin Păltinișanu este în prezent, poate cel mai bun produs al atletismului românesc, de pe meleagurile dărăbănene. Sorin concurează în probele de fond și semifond. El este continuatorul unor mari generații de atleți, precum Doina Melinte(originară din Hudești) sau Gabi Szabo. Sportivul s-a născut în data de 19 iunie 1991 și a fost inițiat în tainele sportului de către profesorul Mihai Rusu, la Grupul Școlar Darabani.  În clasa a VII-a  participă ...  continuare »

5 Comentarii »

Pagina  1   2  3  4 
Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare