Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 9 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai putere... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Alte Sporturi

Avem si o campioana nationala la karate! VEZI despre cine este vorba

Miercuri, 16 Aprilie, 2014

Bianca Andronache, sportiva din Darabani pregătită de Cătălin Pamfil la CS Pamphil Center Botoşani, și-a adjudecat titlul național la Campionatul Național de Karate Shotokan WKF, întrecere ce a avut loc la în perioada 28 februarie-2 martie 2014. Competiția care a avut loc în Sala Sporturilor din Râmnicul Vâlcea a deschis sezonul competițional al Federației Române de Karate. Pentru prima dată, în același interval de timp au participat sportivi de toate ...  continuare »

Fara comentarii »

19 copii din Darabani s-au inscris in prima zi la Clubul de karate Bushido GALERIE FOTO

Marti, 14 Ianuarie, 2014

„Mă aşteptam să vină mai mulţi, să fie şi copii mai mari, dar cred că vom face treabă bună împreună. Tratăm antrenamentele cu maximă seriozitate şi nu-mi place să avem timpi morţi, iar părinţii au fost încântaţi” a declarat pentru Darabaneni.ro, prof. Cristian Honceru (foto dreapta). Printre noii discipoli ai lui Honceru şi Ovidiu Andrei s-au aflat şi patru copii dărăbăneni care făceau karate la Dorohoi, în cadrul clubului Pamphil Center din ...  continuare »

Fara comentarii »

Primul club de karate din Botosani va avea filiala la Darabani. Luni, primele inscrieri VIDEO

Sambata, 11 Ianuarie, 2014

Bushido este primul club de karate din Botoşani, unul dintre cluburile fondatoare ale Federaţiei Române de Karate, fiind condus de Constantin Poleac, considerat pionerul karate-ului botoşănean. Cei interesaţi de acest sport sunt aşteptaţi luni, 13 ianuarie 2014, începând cu orele 14:30, la Sala de sport a Şcolii Gimnaziale „Leon Dănăilă” din localitate, în aceeaşi zi urmând să aibă loc şi prima sesiune de antrenamente. Mai mulţi copii din Darabani ...  continuare »

Fara comentarii »

Karateka din Darabani, medaliata cu bronz la Campionatul European FOTO

Duminica, 27 Octombrie, 2013

Dărăbăneanca de 14 ani, Bianca Andronache, este legitimată la CS Pamphil Center Botoşani. În doi ani de când practică artele marţiale, sportiva a strâns deja 4 medalii de aur şi 5 de bronz, cea mai mare performanţă fiind urcarea pe podium la Campionatul European din Turcia.   Adolescenta pregătită de Cătălin Pamfil la CS Pamphil Center Botoşani a ocupat recent locul III adjudecându-şi medalia de bronz la Campionatul naționa ...  continuare »

Fara comentarii »

Membrii Clubului Copiilor Darabani, pe podiumul Concursului National de Karting de la Targu-Secuiesc FOTO

Miercuri, 14 August, 2013

În perioada 28-30 iunie 2013, a avut loc a X-a ediţie a Concursului Naţional de Educaţie Rutieră şi Karting „Memorialul Codruţ Morar şi Jani Ferenc”, organizat de Inspectoratul Şcolar al Judeţului Covasna, Palatul Copiilor Sfântu Gheorghe, Clubul Copiilor Întorsura Buzăului şi C.S. Skat-Kart Târgu-Secuiesc. Competiţia s-a desfăşurat la Târgu-Secuiesc, jud. Covasna, şi i-a avut printre participanţi pe elevii dărăbăneni coordonaţi de instructorul Neculai ...  continuare »

Fara comentarii »

Bichir, doua victorii si doua remize la Campionatul Mondial de Sah Amatori

Vineri, 03 Mai, 2013

“Sunt un şahist amator, cu Elo 0, şi cred că m-am comportat onorabil, lăsând în urmă 33 de jucători dintre care 19 cu Elo variind între 1258 şi 1941. Am înţeles că trebuie să accepţi că drumurile alese nu duc întotdeauna la victorie, ca şi în viaţă, gafăm de foarte multe ori, suntem învinşi când ar fi trebuit să fim câştigători, dar putem obţine uneori jumătăţi de victorii dacă nu renunţăm la luptă” este autocaracterizarea prof. Ionel ...  continuare »

Fara comentarii »

Ionel Bichir, prima victorie la Campionatul Mondial de Sah Amatori GALERIE FOTO

Sambata, 27 Aprilie, 2013

Bichir a cedat în partidele disputate în compania lui Ştefănel-Vasilică Pîslariu, jucător la CSM Paşcani şi a indianului Saxena Ashul, dat s-a revanşat în ultima zi lucrătoare a săptămânii reuşind să obţină prima sa victorie la Campionatul Mondial de Şah Amatori în meciul cu Al Hosani Saed din Emiratele Arabe Unite. Vă reamintim că şahistul dărăbănean s-a înclinat şi în prima zi a Mondialului sportului minţii în faţa rusoaicei Chetina Elizaveta. ...  continuare »

Fara comentarii »

Un darabanean la Campionatul Mondial de Sah Amatori GALERIE FOTO

Marti, 23 Aprilie, 2013

Campionatul Mondial Amatori se adresează practicanţilor sportului minţii care nu au acumulat până acum mai mult de 2000 de puncte Elo în clasamentul Federaţiei Mondiale de Şah (FIDE). Ionel Bichir nu are nici un punct în cadrul acestui clasament. La deschiderea oficială din prima zi a săptămânii a participat şi Ministrul Tineretului şi Sportului, Nicolae Bănicioiu. Profesorul dărăbănean a întâlnit-o în prima partidă a Campionatului Mondial de Şah Amatori pe ...  continuare »

Fara comentarii »

HANDBAL ONSS Elevele Liceului „Dimitrie Cantemir”, locul III. Mihai Rusu: „De fapt, am jucat finala” GALERIE FOTO

Vineri, 29 Martie, 2013

Ca urmare a modificării calendarului O.N.S.Ş., etapa judeţeanăla handbal feminin licee, care a fost iniţial programată pentru data de 31.03.2013, a fost devansată miercuri, 27.03.2013, orele 13.00, la Liceul Cu Program Sportiv din Botoşani. Elevii lui Mihai Rusu au ocupat, în final, ultima treaptă a podiumului competiţiei, dar profesorul dărăbănean consideră că, moral, a jucat finala întrecerii elevilor, deoarece LPS este din start câştigătoarea Olimpiadei ...  continuare »

Fara comentarii »

Dimitrie Cantemir, „lingura de lemn” la etapa judeteana a Olimpiadei scolare la handbal GALERIE FOTO & VIDEO

Sambata, 09 Martie, 2013

Liceele „Nicolae Iorga” şi „Grigore Antipa” din Botoşani, plus „Dimitrie Cantemir” din Darabani au fost sparringpartneri pentru LPS Botoşani, după ce „Regina Maria” din Dorohoi a declarat forfait. Astfel, s-a organizat un „triungiular” pentru desemnarea echipei care să se confrunte în finală cu LPS Botoşani. Iorga a depăşit Antipa cu 17-10, iar Dimitrie Cantemir a fost învins, pe rând, de Antipa şi Iorga cu 15-12, respectiv 26-16. „Cel mai atent ...  continuare »

Fara comentarii »

CANOTAJ O darabaneanca se pregateste pentru Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro FOTO

Miercuri, 31 Octombrie, 2012

Mădălina Petreanu, originară din Darabani, în prezent sportivă a clubului CSM Timişoara, a început să practice canotajul la o vârstă fragedă, atunci când unele colege de generaţie încă se mai gândeau la păpuşi. Selectată de antrenorul Ioan Matei pentru canotaj, Mădălina a devenit din clasa a VII-a eleva Liceului cu Program Sportiv „Banatul” din Timişoara. După antrenamente lungi şi deosebit de dificile, rezulatele nu au întârziat s ...  continuare »

2 Comentarii »

CASA DE PIATRA, George Cristian Sirbu!

Vineri, 28 Septembrie, 2012

Unul dintre cei mai mari sportivi dărăbăneni din toate timpurile, canotorul George Cristian Sîrbu, şi-a pus pirostriile în prima zi a lunii septembrie. El şi-a unit destinul cu Maria Nicoleta, o sportivă de performanţă la aruncarea suliţei, nunta având loc la Ploieşti. Cei doi însurăţei au participat, în cea mai importantă zi din viaţa lor, la o şedinţă foto pe pista de atletism de la Sala Sporturilor din localitate. Operat pentru dublă hernie de disc cu ...  continuare »

4 Comentarii »

Chirica Puscasu: „In viata ai nevoie de trei lucruri: sa stii, să poti si sa vrei”

Miercuri, 29 August, 2012

Profesor de educaţie fizică şi sport timp de trei decenii la liceul din Darabani, Chirica Puşcaşu a instituit un cult pentru disciplină şi respect, punând educaţia chiar mai presus decât sportul. A obţinut performanţe deosebite în competiţiile şcolare şi a antrenat cea mai valoroasă echipă de fotbal a oraşului, Sănătatea Darabani, câştigând campionatul judeţean în anul 1982. Aflat în pragul pensionării, cadrul didactic este şi în prezent component al ...  continuare »

13 Comentarii »

KARTING made in Darabani…Atunci cand imposibilul devine posibil

Vineri, 29 Iunie, 2012

În perioada 22-24 iunie, a avut loc la Târgu Secuiesc cea de-a IX-a ediţie a Concursului naţional de educaţie rutieră şi karting "Memorialul Jani Ferenc şi Codruţ Morar", organizat de Palatul Copiilor Sfântu Gheorghe şi Clubul Copiilor Întorsura Buzăului, parteneri fiind M.E.C.T.S, I.Ş.J. Covasna şi C.S. Skat-Kart Târgu Secuiesc. La startul competiţiei s-au aliniat concurenţi din 18 judeţe, printre care şi echipajul Clubului Copiilor din Darabani, filială a ...  continuare »

5 Comentarii »

KARATE Darabaneni medaliati cu aur si argint la Cupa Tusnad

Luni, 30 Aprilie, 2012

Este vorba de Andreea Bordianu (foto stânga) care a câştigat medalia de aur şi Eduard Ursu (foto dreapta) care şi-a adjudecat medalia de argint. Tinerii karateka dărăbăneni sunt antrenaţi de către Cătălin Pamfil şi participă în fiecare săptămână la Dorohoi la trei şedinţe de pregătire. Andrea Bordianu are 11 ani şi învaţă la Grupul Şcolar Darabani, iar Eduard Ursu este cu un an mai mic şi este elevul Şcolii “Leon Dănăilă” din localitate, cei doi ...  continuare »

2 Comentarii »

Sport columbofil la Darabani GALERIE FOTO

Luni, 19 Martie, 2012

Crescătorii de porumbei voiajori din Darabani au participat cu succes sezonul trecut la etapele de concurs categoria fond (600-800 km) şi marathon (peste 800 km) cu lansări din Polonia (Varşovia, Elblag, Gdansk) şi Germania (Berlin), de unde porumbeii dărăbănenilor au de parcurs la întoarcere 1.030 km. Dan Ciobanu, membru în forul de conducere al Asociaţiei Sportul Columbofil Botoşani, a avut numai cuvinte de laudă la adresa dărăbănenilor care fac parte din ...  continuare »

2 Comentarii »

Handbalistele de la GSD, locul doi pe judet la Olimpiada sportului scolar

Duminica, 04 Martie, 2012

Handbalul este deja o tradiţie a sportului dărăbănean, fapt confirmat şi de rezultatul obţinut sâmbătă, 3.03.2012, de echipa feminină a Grupului Şcolar (GSD) la faza judeţeană a Olimpiadei sportului şcolar, competiţie în care câştigătorii se cunosc din start, elevii Liceului cu Program Sportiv (LPS) Botoşani. După ce a fost elucidat misterul locaţiei întrecerii şcolare, elevii făcând naveta între Sala de sport a Colegiului Naţional „Grigore Ghica” ...  continuare »

5 Comentarii »

Doru Murariu: „Cel mai sigur mod de a-ţi prezice viitorul este să ţi-l creezi”

Marti, 21 Februarie, 2012

Mărturisesc faptul că am jucat turnee în România, apoi în Germania, SUA, iar într-o zi când mi-am dat seama că nu voi putea ajunge de talia celor din top 100 am o avut o dorinţă nouă, aceea să devin antrenor, şi să am cândva  un sportiv pe care să-l duc într-o finală de Grand Slam (Roland Garrros, Wimbledon, US Open sau Australian Open). Între timp, am avut jucatori pe care i-am antrenat şi însoţit la aceste competiţii de nivel mondial, dar încă nu ...  continuare »

7 Comentarii »

Handbalistii de la „Leon Danaila”, performerii Olimpiadei sportului scolar

Duminica, 19 Februarie, 2012

Elevii Şcolii Generale „Leon Dănăilă” din localitate au participat sâmbătă, 18.02.2012, la faza judeţeană a Olimpiadei sportului şcolar la disciplina handbal, competiţie găzduită de Liceul cu Program Sportiv din Botoşani. Participarea la această întrecere a echipei masculine de handbal din Darabani s-a datorat victoriei (20-17) obţinute week-endul trecut în faţa Şcolii Generale nr. 5 din Dorohoi. Elevii dărăbăneni au fost antrenaţi de profesorii Radu ...  continuare »

37 Comentarii »

Parteneriat educational intre GSD si Sc. cu clasele I-VIII din Vladeni FOTO

Luni, 03 Octombrie, 2011

Duminică la orele prânzului s-au disputat în Sala de Sport a Şcolii Generale „Leon Dănăilă” din localitate două meciuri demonstrative de handbal feminin între echipele reprezentative ale Grupului Şcolar Darabani (GSD) şi ale Şcolii cu clasele I-VIII din Vlădeni. Competiţia sportivă face parte din programul unui parteneriat educaţional încheiat între cele două instituţii de învăţământ, parteneriat care se va derula în perioada septembrie 2011-iunie ...  continuare »

7 Comentarii »

Pagina  1  2  3 
Poza saptamanii

La fiecare patru ani nu punem speranța în politicieni că le va fi mai bine copiilor noștri. Să fie zâmbetul acestui copil un semn bun, de data aceasta?

Sondaj
Cine doriți să fie viceprimar al orașului Darabani?

   
   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare